Video: Ratase sõnul arutati USA asepresidendiga ka Patriot rakettide küsimust (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Jüri Ratase sõnul oli tänane kohtumine USA asepresidendi Mike Pence’iga töine ja konkreetne ning selle käigus tuli jutuks ka Patriot raketisüsteemide paigutamine Eestisse ning ELi eesistumisega seonduv.

Jüri Ratas ütles Postimehele antud intervjuus, et  mõnes mõttes oli kohtumine ka isiklik. «Olid teatud teemad, mida oli võimalik teineteisega jagada,» märkis peaminister.

Konkreetsemalt olid kõne all julgeolekupoliitika ja kaitsevaldkond, samuti ettevõtlus: kuidas kaks riiki saaksid teha paremat koostööd. Räägiti ka Eesti Euroopa Liidu eesistumisest ning digitaalvaldkonnast, mis pakub huvi ka Ameerika Ühendriikidele.

Viimasel ajal on seoses Venemaa suurõppustega Zapad räägitud palju USA raketisüsteemi Patriot Eestisse paigutamise võimalustest. Ratase sõnul oli see ka tänasel kohtumisel kõne all ja kindlasti need arutelud jätkuvad.

Suurõppuste Zapad eel ja selle ajal toimub Eesti ja Ameerika Ühendriikide vahel tihe koostöö. «Loomulikult me mõlemad monitoorime sel hetkel, kui Zapad toimub, situatsiooni. Aga kõige olulisem on see, et tagada nendes riikides, kes kuuluvad NATO-sse, rahu. Ja kindlasti me vahetame informatsiooni ka Zapadi ajal,» ütles Ratas.

Küsimusele, miks Pence tuli just Eestisse, vastas Ratas, et see näitab kahe riigi tõsist koostööd. « See on kindlasti tunnustus Eestile, aga me ei rääkinud ainult sellest, mis on olnud. Me rääkisime ka tulevikukoostööst. Nii et see on kindlasti märgiline visiit.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles