Savisaar: Keskerakonnast pole mulle esinumbri kohta pakutud (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas.
Edgar Savisaar ja Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Edgar Savisaar teatas oma sotsiaalmeedia kontol, et kuigi viimasel ajal on keskerakondlased, nende seas peaminister Jüri Ratas väitnud, et talle on pakutud kohalikel valimistel esinumbri kohta, ei vasta need väited tõele.

«Mõned keskerakondlased (Mihhail Kõlvart ja Jüri Ratas) on viimasel ajal väitnud, nagu oleks mulle erakonnast pakutud Tallinna kohalike valimiste üldnimekirja esinumbrit ja nüüd oodatavat minu vastust. Tegelikult pole keegi mulle midagi sellist pakkunud ja üldse oleks selline pakkumine mõnevõrra mõnitamise moodi nagu mõned minu sõbrad on kirjutanud,» kirjutas Savisaar.

Savisaar märkis, et kohalikel valimistel üldnimekirja poolt ei saa hääletada. Saab hääletada piirkonna (linnaosa) nimekirja poolt. Tallinnas on kaheksa piirkonda. Savisaar selgitas, et mis puutub üldnimekirja, siis selle järgi võidakse ilma mingi hääletamiseta jaotada kompensatsioonimandaate, kui neid üldse tuleb.

«Tahan parandada neid, kes sellise jutuga soovivad inimesi eksitada ja minu toetajate hääli püüda,» lisas korruptsioonisüüdistustega kohtu all olev ametist kõrvaldatud Tallinna meer.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles üle-eelmisel nädalal, et erakond arutas seda küsimust ja leidis, et kui Savisaar soovib valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerida, oleks üks võimalus tema koht üldnimekirja tipus. Loe pikemalt: Ratas jäi Savisaarele esinumbri koha pakkumisest rääkides lakooniliseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles