Anna teada: kes sobiks Eesti uueks presidendiks?

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiloss Kadriorus
Presidendiloss Kadriorus Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond on teatanud, et nemad on valmis riigikogus toetama tänase presidendi Toomas Hendrik Ilvese kandidatuuri uueks ametiajaks, kuid keda ja miks näeksid riigipeana sina?

Anna kommentaariumis meile oma kandidaadist ja põhjustest, miks just tema presidendiks sobiks, teada!

Sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser kordas täna Postimees.ee'le, et kui Toomas Hendrik Ilves on valmis uuesti presidendi ametisse kandideerima siis sotsiaaldemokraadid toetavad teda.

Reformierakonna pressinõunik Toomas Viks kinnitas samuti, et Reformierakond on välja öelnud, et toetab Toomas Hendrik Ilvese jätkamist ja seda seisukohta ei ole muudetud.

Keskerakonna fraktsiooni sekretariaadijuhataja Manuela Pihlap nentis aga, et Keskerakond ei ole seda teemat veel arutanud ning hetkel ei ole teada, millal see erakonna juhatuses arutusele tuleb.

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja Rauno Veri sõnul on võimalik, et IRL kujundab oma seisukoha mais.

Riigikogu juhatus pani täna koos fraktsioonide esimeestega paika Eesti presidendi valimise ajakava. Seadusest tulenevalt peab presidendi valimine toimuma ajavahemikus 10. augustist kuni 29. septembrini 2011.

Tänavu on esmakordselt võimalik, et Eesti president valitakse riigikogus – selleks on tal vaja koguda kahekolmandikuline häälteenamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles