Aeg: lasteaiakohtade toetamisele tuleb läheneda vajaduspõhiselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Aeg.
Raivo Aeg. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapeakandidaadi Raivo Aegi sõnul tuleb tasuta lasteaiakoht tagada vajaduspõhiselt, millega ta vastandus Reformierakonna valimislubadusele kaotada Tallinnas üldiselt lasteaia kohatasu.

«Tuleviku Tallinna siht ei saa olla vaid tasuta asjade lubamine ja lennukilt rahakülvamine. IRLi programmis on ette nähtud reegel, et kui vennad-õed käivad samas lasteaias, siis makstakse ainult ühe lapse eest kohatasu. See on sihitud lasterikaste perede toetamine,» ütles Aeg pressiteate vahendusel.

IRLi linnapeakandidaat ütles, et tasuta asju pole olemas ja Reformieakonna plaan tähendab lausdoteerimist.

«Toetama peab neid, kes vajavad suuremat abi. Sama on ka lasteaiakohtade tasudega, sest see on rahaliselt probleemsem just paljulapselistele- või üksikvanemaga peredele,» kommenteeris Aeg.

«Kui me räägime sellest, et iga laps saaks Tallinnas kvaliteetse alushariduse, siis tuleb tähele panna, et Tallinna lasteaedades on täna krooniline puudus logopeedidest ja tugipersonalist. Ka tulemusliku eesti keele õppe normiks muutmise juures probleemiks tugipersonali ja motiveeritud ning keeleõppe metoodikat valdavate lasteaiaõpetajate puudumine,» selgitas IRLi linnapeakandidaat ja lisas, et alusharidus vajab niikuinii täiendavat rahastamist.

Reformierakond teatas teisipäeval oma valimislubadusi Tallinnas tutvustades, et soovib kaotada Tallinnas lasteaia kohatasu lastevanematele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles