Öise Vahtkonna hülgajad ei täitnud kapo lootusi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vmestje asutamise üks autor Larissa Neštšadimova Notšnoi Dozori liikmena piketeerimas.
Vmestje asutamise üks autor Larissa Neštšadimova Notšnoi Dozori liikmena piketeerimas. Foto: Artur Sadaovski

Kuigi aasta eest avaldas kaitsepolitsei lootust, et siis Öisest Vahtkonnast lahku löönud rühmitus Üheskoos (Vmestje) hakkab võimudega konstruktiivset koostööd tegema, osutusid toonased lootused petlikuks.

«Tundub, et nad on samasugused kui ülejäänud, ei ole seal teistsugust midagi,» rääkis Aeg tänavusel kapo aastaraamatu esitlusel.

«Eelmisel aastal oli see värske fakt ja me lähtusime puhtalt sellest, mida nad ise deklareerisid oma lahkulöömisel - et nad on avatud ja tahavad teha konstruktiivset koostööd kõigi poliitiliste jõudude, ühiskondlike gruppidega, rahvustega jne,» selgitas kapo pealik.

«Tegelikkuses ju seda ei sündinud. See nende soov jäi ainult deklaratiivseks.»

Aasta eest ütles Aeg, et Üheskoos saaks kujuneda vene kogukonna eestkõnelejaks Eestis, kes oleks välja kasvanud nende enda seast.

Mullu veebruaris kirjutas kaheksa Öise Vahtkonna liiget üheaegselt avalduse organisatsioonist väljaastumiseks, tuues põhjuseks arengu pidurdumise ja autoritaarse juhtimisstiili.

Lahkujatest üks tuntum oli Larissa Neštšadimova, kes oli seni tegutsenud Öise Vahtkonna pressiesindajana.

Öine Vahtkond loodi 2006. aastal, mil valmistati ette pronkssõduri teisaldamist. Organisatsioon seadis oma sihiks keelustada võimude sarnased ettevõtmised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles