Tsingisser: Toomi võis kannustada soov jätkata europarlamendis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart, Kadri Simson, Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil.
Keskerakondlased Mihhail Kõlvart, Kadri Simson, Yana Toom, Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

Kui Olga Ivanova ja Oudekki Loone saavad tegutseda nii riigikogus kui ka Tallinna linnavolikogus, siis Yana Toomi puhul võis europarlamendi saadiku koht selle ühildamatuse tõttu saada tema järsu kannapöörde puhul otsustavaks, arvab endine Tallinna linanvolikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja majandusteadlane Leonid Tsingisser parteis tekkinud olukorrast.

Tsingisser märgib Rus.Postimehes avaldatud arvamusloos, et sõltumata sellest, millises nimekirjas Toom eelseisvatele valimistele läheb või kas üldse läheb, Brüsselist ei loobu ta mingi hinna eest. «Muide, just europarlamendi saadiku volituste pikendamise perspektiivid võisidki saada tema jaoks otsustavaks,» kirjutab Tsingisser.

Autor märgib, et eelmisel nädalal Keskerakonnas toimunu on klassikaline mässu mahasurumine: selgitatakse välja peamine vandenõulane ning meelitatakse ta oma poolele.

«Ja asi pole siin partei ühtsuse säilimises, mida peab silmas Toom, kui ütleb nagu noorte laulupeost osavõtja: «Mina jään!», vaid valijaskonna ühtsuse ning valimistulemuse säilitamises,» arvab Tsingisser. Tema sõnul ei ole Keskerakond juba ammu enam ühtne.

Tsingisseri meenutab Keskerakond üha enam kunagist võimsat, kuid tugeva liidri puudumise tõttu lagunenud Koonderakonda, mis kadus poliitmaastikult 2002. aastal. Täna hoiab Tsingisseri sõnul keskerakondlasi koos mitte mingi superidee, vaid ühine huvi säilitada status quo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles