Politoloog: Toom tegi õige otsuse, Savisaare nimekiri palju ei saavutaks (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlased Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil.
Keskerakondlased Oudekki Loone ja Olga Ivanova pressikonverentsil. Foto: Liis Treimann

Mõtlemisaja võtnud keskerakondlastel Olga Ivanoval ja Oudekki Loonel ei õnnestu isegi Edgar Savisaare kaasamise korral palju ära teha, arvab politoloog Rein Toomla.

Toomla sõnul on ilmne, et Ivanova ja Loone loodavad oma nimekirja loomise korral erakonna endisele esimehele Edgar Savisaarele. Kui seda ei juhtu, pole nimekirjal üldse mingit perspektiivi, vahendas Rus.Postimees.

Juhul kui «kaks õde» lahkuvad erakonnast ja loovad uue poliitilise liikumise, näiteks vene partei, mille võimalust on arutatud, oleks tegemist raske ettevõtmisega, mis vajab palju raha. Samas juhib Toomla tähelepanu sellele, milline saatus on siinsetele vene erakondadele osaks saanud.

Kui Savisaar siiski peaks Ivanova nimekirjaga liituma, suudaksid nad Toomla arvates pääseda Tallinna linnavolikogusse, kuna Savisaar üksinda suudab koguda ligi 30 tuhat häält. Aga ka sel juhul tekiks üsna väike volikogu fraktsioon, kellega teised poliitilised jõud ei hakkaks koostööd tegema. Seda isegi juhul, kui Keskerakond ei saavutaks absoluutset enamust.

Toomla usub, et kui aga Keskerakond läheb valimistele ühtsena, suudavad nad pealinnas valitseda ainuvõimuna. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles