Vitsut: süüdistused kremlimeelsusest on vananenud nipp (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Videokaader

Kui Vabaerakond leidis neljapäeva õhtul, et Keskerakond võiks vabaneda kremlimeelsest tiivast, siis keskerakondlasest riigikogu liige Toomas Vitsut sõnas, et venemeelsusega hirmutamine on vananenud nipp.

Vitsu ütles, et võib-olla peab Vabaerakond venemeelsuseks kõigi ühiskonnagruppide eest seismist. «Keskerakond juhib peaministri erakonnana riiki, mis juba homme on Euroopa Liidu Nõukogu eesistuja. Oleme pühendunud Euroopa Liidu ja NATO liige. Paraku teevad senisele välispoliitilisele suunale karuteene opositsioonierakondade jätkuvalt mõtlematu sõnademäng venemeelsuse ja Kremliga, mis sisepoliitiliste punktide nimel ohverdab meie riigi usaldatavust piiri taga,» ütles ta erakonna teatel.

Vitsut lisas, et opositsioonile on süüdistuseks nii-öelda ainest andnud nii Eesti Vabariik 100 tähistamine Peterburis kui ka Moskvas logistikamessil osalemine, kus on alati kohal näiteks meie naabrid Lätist ja Soomest, aga ka Saksamaalt ja mujaltki. «Sellistele põhjustele või külmutatud paberile tuginedes on jutud mingisugusest venemeelsusest täiesti arusaamatud ning mõjuvad pigem halva naljana,» lausus Vitsut.

«See aga, kes erakonda kuulub või mitte, on erakonna siseasi ning seda kellelgi teisel dikteerida ei lubata. Keskerakond ei tuleks seadma Vabaerakonnale tingimust, et neil võiks näiteks viimaks konkreetne maailmavaade tekkida, et riigijuhtimises osaleda,» ütles Vitsut.

Ta sõnas, et paraku on Vabaerakond läinud Reformierakonna tuules, püüdes vastanduda Keskerakonnale ning erakonna eesmärkidele ühendada eri kogukondi Eestis. «Keskerakond on erakond, mille pea 15 000 eri rahvusest liiget tahavad tugevat, edukat ja inimesi hoidvat riiki. Seda saab koostöö, mitte vastandumise ja konfliktide otsimisega,» leidis Vitsut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles