Siim Kallas ei kavatse europarlamenti kandideerida

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas märkis täna Reformierakonna juhatusele saadetud kirjas, et ei kavatse kandideerida järgmisel suvel toimuvatel valimistel Euroopa Parlamenti.

Kallas märkis kirjas, et ta kandideeriks europarlamenti juhul, kui tema tegevus Euroopa täitevvõimu asutuses oleks ammendunud või lõppenud.

Peibutuspardina kandideerimist Kallas heaks mõtteks ei pea. Tema sõnul tekiksid probleemid usutavuse ja usaldusväärsusega.

«Teiseks arvan ma, et Eesti valijaid ei ole lihtne eksiteele viia ning miks peakski,» lisas ta.

Tema hinnangul peaksid europarlamendi valimistel kandideerima need, kes sinna minna tahavad, kes seal töötada soovivad ja selleks ka võimelised on.

«Mina ei kavatse tööd komisjonis viimasel aastal pooleli jätta ja ma ei hakka europarlamendi valimistel kandidaadiks, kes vaid näiliselt osaleb kampaanias, omamata tegelikku kavatsust sinna tööle minna,» kirjutas Kallas.

Ta kutsus ka teisi populaarseid poliitikuid Euroopa Parlamenti kandideerima ainult sellel juhul, kui on kavatsus seal ka tööle hakata.

Kallas kinnitas, et on valmis jätkama veel ühe perioodi Euroopa Komisjoni liikmena.

«Samas soovin rõhutada, et kui pakkumist ei tehta, ei ole ka midagi katki. Viis ja pool aastat Euroopa Komisjonis on andnud kogemusi ja uusi rahvusvahelisi sidemeid, mis lubavad leida erinevaid väljakutseid,» nentis ta.

 

 



 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles