ERR: Savisaar teatab kolmapäeval ilmselt valimisliidu loomisest (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna aseesimees Yana Toom ütles rahvusringhäälingu raadiouudistele, et Edgar Savisaare toetajad Keskerakonnas ilmselt teatavad kolmapäeval eraldi valimisnimekirja loomisest kohalikeks valimisteks Tallinnas. 

Raadiouudistel õnnestus telefonitsi tabada ka Edgar Savisaar, kes keeldus kommentaaridest, kuid ütles, et homsel pressikonverentsil räägitakse valimisliidust lähemalt, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Homme ilmselt teade valimisliidu moodustamisest tuleb,» ütles Yana Toom teisipäeval.

Toom lubas, et valitsuskoalitsioon võib pärast valimisliidu moodustamist endiselt kõikide keskerakondlaste häältega arvestada.

ERR-ile teadaolevalt juhib valimisnimekirja Edgar Savisaar, riigikogu liikmetest kuulub sinna veel Olga Ivanova ja Oudekki Loone ning võimalik, et ka Peeter Ernits.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid ütles pärast eilset juhatuse koosolekut Postimehele, et juhatus andis erakonnale üheselt teada, et igasugused valimisliidud on välistatud. «On selge, et Keskerakond peab minema valimistele oma lipu ja ühtse nimekirjaga.»

Karilaid märkis, et neid, kes siiski otsustavad oma valimisnimekirjaga välja tulla, ootab ilmselt erakonnast väljaheitmine.

Yana Toom ja Olga Ivanova kommenteerisid pärast juhatuse koosolekut, et kõik on veel lahtine, kuid ei välistanud eraldi nimekirjadega väljaminemist kohalikel valimistel. «Saate sellest teada, kui on õige aeg,» ütles Toom, lisades, et otsus tuleb tõenäoliselt lähipäevil.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles