Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik esinumbriks saab Erik Vest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Vest.
Erik Vest. Foto: Toomas Tatar

Valimisliidu Vaba Tallinna Kodanik esinumbrina kandideerib kohalikel valimistel linnaplaneerija, praegu Viimsi vallavalitsuse keskkonna- ja planeerimisosakonda juhtiv Erik Vest.

Valimisliit Vaba Tallinna kodanik küsib tallinlastelt mandaati erakondliku ja politiseeritud linnavalitsuse kaotamiseks. Liit soovib rakendada linnas mudelit, kus poliitilise tasandi juhtimine toimub linnavolikogus, linna tegevjuhtimine aga linnavalitsuses, mis pannakse kokku avalikul konkursil valitud professionaalsetest tippjuhtidest, teatas valimisliit.

Valimisliit deklareeris ka, et ei lähe valituks osutumisel ühelgi tingimusel Keskerakonnaga koalitsiooni. «Tallinna tänane juhtimine põhineb korruptiivsel juhtimispüramiidil, mille keskmeks ja peamiseks kasusaajaks on juurteni korrumpeerunud keskerakondlik režiim. Kesk-Aasia riikidele omane juhtimismudel Tallinnas hoiab suure arengupotentsiaaliga Tallinna tänini kinni postsovetlike linnade hulgas ning takistab muutumast kaasaegseks Skandinaavia linnaks,» teatas liit.

Eelmistel kohalikel valimistel sai valimisliit Vaba Tallinna Kodanik pealinnas 8783 häält ehk neli protsenti kõigist häältest ega ületanud seega valimiskünnist. Ka siis kandideeris valimisliidu esinumbrina Vest, kes pälvis Pirital 413 valija toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles