Väike-Maarja volikogu avaldas vallavanem Urmas Tammele umbusaldust, uueks vallajuhiks valiti Indrek Kesküla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kesküla.
Indrek Kesküla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna toimunud  Väike-Maarja vallavolikogu erakorralisel istungil avaldati umbusaldust vallavanem Urmas Tammele (keskerakond).

Urmas Tamme umbusaldas 12 vallavolinikku, teda toetas 7 volikogu liiget. Üks vallavolinik jäi erapooletuks.

Volikogu valis täna 13 poolthäälega uueks vallavanemaks senise vallavalitsuse vanemökonomisti  Indrek Kesküla (reformierakond), kelle esitas kandidaadiks Raili Sirgmets valimisliidust Pandivere.

Keskerakondlane Siret Kotka seadis vastaskandidaadina üles senise vallavanema Urmas Tamme, kes kogus 6 poolthäält.

Üks hääletussedel oli kehtetu.

Kohal oli 20 volikogu liiget 21st.

Möödunud nädalal Urmas Tamme vastu algatud umbusalduse avaldusele kirjutasid siis alla 13 vallavolikogu liiget.

Umbusalduse algatamist põhjendati  Urmas Tamme tegemata jäetud tööga Väike-Maarja valla haridusvaldkonna korraldamisel ning saamatusega algatada Väike-Maarja valla strateegia ja arengukava 2012 kuni 2017 koostamise protsess.

Keskerakonna ja Koduvalla koalitsioon on lagunenud. Väike-Maarja 21-liikmelises vallavolikogus moodustasid 2009. aasta kohalike valimiste järel koalitsiooni keskerakond, kes sai volikokku seitse mandaati, ning rahvaliidu taustaga valimisliit Koduvald, kes kogus viis mandaati, millest piisas võimuliidu moodustamiseks.

Nüüd Keskerakonna ja Koduvalla koalitsioon lagunes, sest rahvaliidu taustaga Koduvalla liikmed ei jäänud rahule Urmas Tamme tööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles