Fotod ja video: Keskerakonna juhatus kinnitas uueks peasekretäriks Mihhail Korbi (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna uueks peasekretäriks kinnitati endine riigihalduse minister Mihhail Korb. 

Täna kell 18.00 kogunes Keskerakonna juhatus erakonna büroosse, kus arutati erakonna uue peasekretäri nimetamist. Peasekretäriks kinnitati Mihhail Korb.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas, et Mihhail Korb on töötanud 15 aastat erakonna heaks, juhtides erinevaid piirkondlikke organisatsioone, kuulunud erakonna juhatusse ning omandanud peasekretäri ametiks vajalikud kogemused.

«Mihhail Korb on ennast nii ministrina kui ka erakonnas tõestanud väga võimeka organisaatorina ning erakonna liikmed hindavad Korbi tööd väga kõrgelt. Kohalikele valimistele vastu minnes on tihe suhtlus ja koostöö liikmetega kogu Eestis väga vajalikud. Mihhaili kogemused, töökus ja erakonna ning selle liikmete tundmine olid tema peasekretäriks nimetamisel määravad,» rääkis Ratas.

Uueks peasekretäriks kinnitatud Mihhail Korb sõnas, et Keskerakond on ainuke erakond, mis seisab nii eesti- kui ka venekeelsete valijate eest.

«Minu eesmärk peasekretärina on, et Eesti vanim ja väärikaim erakond tõstaks ühiskonnas oma laiapõhjalist toetust veelgi. Seisame sidusama ühiskonna, tugeva keskklassi ning inimväärse elu eest igas Eestimaa nurgas,» ütles Korb. «Seejuures on täna tugevalt meie fookuses kohalike omavalitsuste valimiste võitmine.»

Korb lisas, et erakonna kõrge toetus ning ligi kahekordne tõus usalduses peaministrile näitavad, et maksuvaba tulu tõstmine 500 euroni, pensionireform, tervishoiureform ja sotsiaalsem poliitika on inimestele sümpaatsed.

«Mul on väga hea meel selle üle, et Jüri Ratase valitsus on pööranud enam tähelepanu regionaalarengule. Käimas on mitmed regionaalarenguks vajalikud programmid, nagu töökohtade pealinnast väljaviimine ja kohalike omavalitsuste võimekuse tõstmine, kaasa arvatud Kirde-Eestis, mille osas on kinnitamisel Ida-Virumaa arengule oluliselt kaasa aitav riiklik programm. Samuti rajatakse Sisekaitseakadeemia Narva kolledž koos ujulaga, mida saavad kasutada ka kohalikud elanikud,» tõi Korb välja.

Jüri Ratas tunnustas senist peasekretäri ja nüüdset riigihalduse ministrit Jaak Aabi, kes on tema sõnul erakonnas teinud lühikese aja jooksul ära väga suure töö. «Keskerakonna rahaasjad on selgelt paranenud ning keerulistel perioodidel üles kerkinud küsimused on saamas lahendusi. Olen kindel, et uus peasekretär Mihhail Korb jätkab senist suunda erakonna tugevdamisel.»

Uus peasekretär Korb kinnitas ajakirjanikele, et kavatseb Jaak Aabilt kindlasti eeskuju võtta ning samas suunas edasi tegutseda. «Ma tahan Jaak Aabi tema töö eest tänada. Ta on lahendanud mitmeid Keskerakonna probleeme, mis puudutab sisepingeid ja rahastamist,» lausus Korb.

Peaminister Jüri Ratase sõnul on Korb uue peasekretärina usaldusväärne ning turvaline valik. «Me oleme pidanud Mišhaga päris tõsiseid jutuajamisi ning peasekretäri ametis on tähtis, et erakond saaks minna edasi ning saaks oma selget sõnumit ellu viia,» kommenteeris Ratas. Teiseks on peaministri sõnul oluline sekretäri ülesanne kohalike omavalitsuste valimiste ettevalmistamine.

Ratas toonitas, et Keskerakond ei pea olema erakond, kes käib kogu aeg kohtus ja kohtupingis vaid on erakond, kes reaalselt tegeleb oma programmi ja põhimõtetega.

Samas kinnitas uus peasekretär, et kavatseb Keskerakonda ka kohtusse toetama minna. «Jah, selline plaan on olemas ning homme toimub istung, kus osalen mina,» ütles Mihhail Korb.

Korbi peasekretäriks esitamist kinnitas ERRile juba varasemalt kaks allikat. Korb ise ütles uudisteportaalile, et kui talle juhatuse poolt selline ettepanek tehakse, siis ta kaalub seda tõsiselt.

Senine Keskerakonna peasekretär Jaak Aab asus tööle riigihalduse ministri ametis. Veel alles hiljuti ministriametit pidanud Mihhail Korb pani ameti maha 24. mail pärast seda, kui Lääne Elus ilmus reportaaž tema kohtumisest sõjaveteranidega. «Mina… võib-olla ütlen eestlaste vaatevinklist ebameeldiva fraasi, mina pole NATO liikmesuse poolt,» ütles Korb Haapsalus.

Ehkki ta asus kohe loo ilmumise päeval oma avaldust siluma, väites, et ta toetab igal juhul Eesti kuulumist NATOsse, oli piisav kahju juba tehtud. Lisaks opositsioonierakondadele kritiseerisid ministri väljaütlemist ka Keskerakonna valitsuskaaslased. Samal õhtul teatas Korb Jüri Ratase kõrval seistes, et võtab vastutuse ja astub tagasi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles