Yana Toom: Karilaiule aseesimehe koha pakkumine oli viga (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Yana Toom.
Europarlamendi saadik Yana Toom. Foto: Liis Treimann

Europarlamendi keskerakondlasest saadiku Yana Toomi sõnul oli partei aseesimehe koha pakkumine Jaanus Karilaiule selge viga ja tegelikult võiks Karilaid olla hoopis Keskerakonna pressiesindaja.

«Edgar (Savisaar – toim.) tegi vea, kui pakkus Jaanusele aseesimehe kohta. Jüri (Ratas – toim.) seda kordas. Tegelikult peaks Karilaid olema hoopis erakonna pressiesindaja - oleksime pildil iga päev. Küll mitte kaua, sest erakond läheks kohe varsti lōhki, aga see omakorda pakuks meediale huvi,» kirjutas Toom sotsiaalmeedias.

Toom tegi Karilaiule ettepaneku tulla tema juurde mõneks nädalaks europarlamenti.

«Ehk näeb veidi kaugemale, kui Haapsalu raudteejaam. Kuuleb kümneid keeli, saab tuttavaks mitte-eestlastega, kes pole venelased, näeb oma silmaga, mida me siin teeme. Jah, tōlgiabi tagatud. Siis räägime, kes keda esindab ja kui edukalt,» kirjutas Toom.

Toom tegi sissekande vastuseks Jaanus Karilaiu täna Õhtulehes ilmunud intervjuule, milles ta ütles, et Yana Toom on provokaator ja tema motiivid ei vasta Eesti põhiseaduse vaimule. Karilaiu intervjuu oli omakorda ajendatud Yana Toomi väljaütlemistest, milles ta nimetas Karilaiud provokaatoriks, kes lubab endale igasuguseid väljaütlemisi venelaste aadressil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles