Ametisse astus neli uut ministrit (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu ees vande andmisega astus täna ametisse neli uut ministrit –  rahandusminister Toomas Tõniste, kaitseminister Jüri Luik, keskkonnaminister Siim Kiisler ja riigihalduse minister Jaak Aab.

Peaminister Jüri Ratas esitas täna president Kersti Kaljulaidile ettepaneku nimetada rahandusministriks Toomas Tõniste, kaitseministriks Jüri Luik ja keskkonnaministriks Siim Kiisler. Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvad kolm ministrit astusid ametisse täna riigikogu ees ametivande andmisega. Samal istungil andis ametivande ka riigihalduse ministriks nimetatud keskerakondlane Jaak Aab.

«Soovin kõikidele uutele ministritele edu! Tere tulemast meeskonda, mille eesmärk on muuta Eesti elu sidusamaks, seista Eesti majanduskasvu eest ning hoolitseda selle eest, et meie ühiskond oleks jätkusuutlik, turvaline ja heaks koduks kõigile Eestimaa inimestele,» ütles peaminister Jüri Ratas. «Alustama peab täie hooga, sest järgmised pool aastat tahame juhtida Euroopa Liidu Nõukogu viisil, mis viiks elu edasi igas meie juhitavas valdkonnas.»

Isamaa ja Res Publica liit valis 13. mail toimunud suurkogul uueks esimeheks Helir-Valdor Seedri, mis käivitas läbirääkimised koalitsioonilepingu üle ning tõi kaasa IRLi otsuse muuta erakonna ministreid valitsuses.

Keskerakondlane Jaak Aab asub ministrikohale Mihhail Korbi asemel, kes astus oma NATO teemaliste väljaütlemiste tõttu tagasi.

Rahandusminister Toomas Tõniste on olnud riigikogu XI ja XII koosseisu liige. Aastatel 2016-17 juhtis ta EVR Cargo nõukogu tööd ning aastatel 2008-2011 kuulus ta riigimetsa majandamise keskuse nõukogusse.

Kaitseminister Jüri Luik töötas vahetult enne kaitseministriks asumist välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantslerina. Alates 2015. aastast on ta juhtinud rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse tööd. Ta on varasemalt kahel korral olnud ametis kaitseministrina ning ka välisministrina, töötanud suursaadikuna nii Moskvas kui Washingtonis.

Keskkonnaminister Siim Kiisler on olnud riigikogu X, XII ja praeguse XIII koosseisu liige, kus ta juhtis põhiseaduskomisjoni tööd. Aastatel 2008-2014 töötas ta regionaalministrina.

Riigihalduse minister Jaak Aab töötas enne ministri ametisse astumist Eesti Keskerakonna peasekretärina. Ta on olnud riigikogu IX ja XI koosseisu liige, aastatel 2005-2007 oli ta ametis sotsiaalministrina. Ta on töötanud Võhma linnapeana ja Eesti Linnade Liidu tegevdirektorina ning nõustanud Soome kohalikke omavalitsusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles