Mikko: mind vapustas nähtud pintsakute hulk

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Peeter Langovits

Endise eurosaadiku ja nüüd riigikogus tööle hakkava Marianne Mikko jaoks oli vapustuseks Toompeal nähtud pintsakute hulk, sest töö europarlamendis harjutas teda nägema ja arvama, et iga kolmas saadik on naine.

«Mind jääb painama küsimus, miks Euroopa Liidu liikmesriigis Eestis naisi nii vähe usaldatakse,» sõnas ta.

Mikko lisas, et ta jälgis eile suure tähelepanuga president Ilvese kõnet.

«Igaüks saadikuist võiks meelde jätta presidendi mõtte, et meie põhitöö on teenida rahvast. Ei vähem ega rohkem. See on parlamendisaadiku raison d'etre,» selgitas Mikko.

Mikko sõnul oli põnev ka ringkäik Toompea koridorides, mille käigus jõudis temani fakt, et riigikogu on maailma ainus ekspressionistlikus stiilis parlament.

Mikko lisas, et peaaegu võimatu on võrrelda Euroopa Parlamenti ja riigikogu, sest europarlamendis on rohkem kui seitse korda enam liikmeid ja iga saadiku taga töötab seitse ametnikku.

Samuti on komisjone riigikogus kaks korda vähem kui Euroopa Parlamendis, kus on näiteks ka soolise võrdõiguslikkuse komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles