Samost: Seeder on ministrite vahetamisega liiga kaua venitanud (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööistung Riigikogus. Pildil Helir-Valdor Seeder ja Jüri Ratas.
Ööistung Riigikogus. Pildil Helir-Valdor Seeder ja Jüri Ratas. Foto: Erik Prozes

Saatejuhid Anvar Samost ja Hannes Rumm arutlesid Vikerraadio saates «Samost ja Rumm» IRLi uue kuvandi loomise ja personaliküsimuste üle. Samost arvas, et erakonnajuhi Helir-Valdor Seedri venitamine ministrite vahetamisega valitsuses võib talle valusalt maksma minna.

Samost ütles, et Seeder pole teistele oma plaanidest rääkinud ja ei olegi teada, kas Seeder kavatseb ise valitsusse või kas ta kavatseb valitsuses vahetusi teha. «Kui ta peaks seda järgmisel nädalal üritama, siis ma oletan, et see on palju keerulisem, kui see oleks olnud mõned päevad pärast erakonna esimeheks valimist,» ütles Samost.

Rumm usub aga, et Seederi ajastus võib olla just õige. «Et kõigepealt teeme ära sisulised, seaduseelnõudes mõõdetavad muudatused ja siis lähme personaalia juurde, pärast seda, kui on selline positiivne vundament loodud,» selgitas ta. Rumm lisas, et Seederi olukorda raskendab asjaolu, et tema koalitsioonipartnerid ehk Keskerakonna juht Jüri Ratas ja sotside juht Jevgeni Ossinovski ootavad teda ennast valitsusse.

Mõlemad saatejuhid tõdesid, et kui Seeder tahab tõepoolest IRLi imagot värskendada, siis tal ei olegi valitsusse väga palju inimesi pakkuda ning potentsiaalne uus minister võib olla selles kontekstis Marko Mihkelson. Samost ja Rumm pakkusid veel, et Seeder võiks teha ettepaneku valitsusse minna Jüri Mõisale.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles