Riigikogu tutvumistuuril haaras ohjad Vassiljev

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänane uutele riigikogu liikmetele mõeldud parlamendihoone tutvustustuur kulges vaikses ja viksis rütmis, kuni jõuti keldris asuvasse tervisekompleksi ehk sportimis- ja saunaruumidesse, kus elavnesid nii keskerakondlane Viktor Vassiljev kui mitmed teisedki parlamendisaadikud.

Elevust tekitas juba uksel olnud silt, mis hoiatas, et välisjalatsites sisse ei tohi minna, mida irvhambad seostasid miskipärast kinga andmisega. Kompleksis aga võis märgata Sven Sesterit (IRL) jooksutrenažööril kilomeetreid mõõtmas.

Arstipaberitega Vassiljevit jäi aga häirima koha peen nimetus «tervisekompleks». Nii küsis ta ringkäiku korraldanud Viivika Okspuult riigikogu infotalitusest, kas selles kompleksis ka mõni meditsiiniharidusega inimene töötab. Selgus, et mitte. On vaid inimene, kes on läbinud esmaabikoolituse.

Sotsiaaldemokraat Kajar Lember teatas seepeale Vassiljevile muigega: «Eks sa pead siis ise hakkama.»

Haabersti linnaosavanema ameti riigikogu vastu vahetanud Vassiljev rääkis, et ei tõstatanud seda teemat mitte niisama, vaid murest saadikute tervise vastu.

Nimelt on eriarstijärjekorrad pikad ning kui näiteks kaks kuud on järjekorras oodatud, võib selguda, et riigikogu liige ei saa arsti vastuvõtule minna, kuna samal ajal on Toompeal tähtis hääletus. Kui pääseks eriarsti juurde samas majas, oleks tema sõnul muret kohe vähem.

Edaspidigi haaras Vassiljev initsiatiivi, kommenteerides ja pärides igas erinevas ruumis, kuhu värsked saadikud viidi. Näiteks suures koosolekuteruumis juhtis ta tähelepanu paekivist seinale kui tõestusele maja iidsest päritolust.

Kokku oli majaga tutvuma kogunenud umbes 30 riigikogu liiget, enamik neist viksilt mustades ülikondades mehed, vaid lipsud teist värvi. Üksnes Jüri Jaanson paistis silma hallikama kostüümiga. Meeste kõrvale olid ära eksinud üksikud naised, kes ehtisid end pidupäeva puhul hoopis kirkamate kostüümidega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles