Nestor: ministrid peavad saadikute otsuseid täitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor.
Eiki Nestor. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu üks staažikam liige Eiki Nestor (SDE) meenutas, et riigikogu algusaegadel ei võrrelnud keegi parlamenti kummitempliga, sest siis võidi ka valitsusest tulnud seaduseelnõu riigikogu enamuse ehk koalitsioonisaadikute häältega tagasi saata ja selles ei nähtud midagi imelikku.

«Hilisematel aastatel, üheksakümnendate lõpust juba, peeti seda nagu halvaks tooniks - ministri solvamiseks ja iseenda häbistamiseks, milleks iganes. Sellest on siis hoitud eemale ja seetõttu on ka jäänud mulje, et ministrid ütlevad saadikutele, kuidas nad peaks hääletama, mitte vastupidi,» rääkis Nestor ETV saatele «Terevisioon», vahendasid ERRi uudised.

Nestor soovis riigikogu uue koosseisu liikmetele, et ka need saadikud, kes võimuliitu toetavad, saaksid aru, et tegelikult peavad ministrid tegema seda, mida otsustavad rahvaesindajad, ning rahvaesindajad ei pea ministritele aru andma, miks nad hääletasid üht- või teistmoodi.

Täna avaistungile koguneva riigikogu koosseisus on vaid kaks meest, kes on olnud parlamendis Eesti vabariigi taasiseseisvumisest ehk 1992. aastal taas kokku tulnud riigikogust alates - need on Mart Laar ja Eiki Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles