Kaljuvee: kaevanduspõleng jätab elektrijaamad tooraineta

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandus. Foto on illustreeriv.
Kaevandus. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu Keskfraktsiooni liikme Lembit Kaljuvee arvates võib Estonia kaevanduse põleng ohustada nii elektrijaamade kui põlevkiviõlitööstuse varustamist toorainega.

«Estonia kaevanduse põlengut ja üldse Eesti Põlevkivis toimuvat tuleb väga tõsiselt võtta, sest praegu on ohus keskkond ja meie majandustulevik üldisemalt,» teatas Keskerakonda kuuluv Kaljuvee pressiesindaja vahendusel.

Estonia kaevandus on suurima tootmisvõimsusega põlevkivitootja, kus asub üle 60 protsendi kinnitatud põlevkivivarudest.

«Kui kaevandus jääb pikemaks ajaks suletuks, siis hakkab see juba ohustama elektrijaamade tööd just talvel. Samuti satub toorainepuudusse põlevkiviõlitööstus,» ütles ta.

Kaljuvee sõnul on töö Estonia kaevanduses tulekahju tõttu juba praktiliselt nädala olnud halvatud ning praeguseks on tulekahju kaevanduses kontrolli alt väljunud.

«Eesti Energia ja Eesti Põlevkivi püüavad õnnetuse ulatust väiksemana näidata, kui see on,» väitis saadik.

Tema kinnitusel ohustab praegune suurpõleng nii keskkonda kui ka põlevkivienergeetika jätkusuutlikkust ning sellega seoses on kaevandus pikaks ajaks rivist välja viidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles