Uus riigikogu koosseis annab ametivande

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimehena jätkab ilmselt Ene Ergma, ühtlasi loeb ta ette riigikogu liikme ametivande. Pildil on ta oma portree avamisel riigikogu esimeeste galeriis, maali autor on Laurentius.
Riigikogu esimehena jätkab ilmselt Ene Ergma, ühtlasi loeb ta ette riigikogu liikme ametivande. Pildil on ta oma portree avamisel riigikogu esimeeste galeriis, maali autor on Laurentius. Foto: Toomas Huik

Täna koguneb riigikogu 12. koosseis oma esimesele istungile, mille avab president Toomas Hendrik Ilves ning seejärel annavad parlamendisaadikud ametivande.

Ametivande teksti loeb ette riigikogu vanim liige, kelleks on praegu kahe viimase parlamendikoosseisu esimees, Isamaa ja Res Publica Liidu liige Ene Ergma.

Pärast ametivande ettelugemist kirjutavad riigikogu liikmed ükshaaval alla ametivande tekstile. Pidulikul avaistungil esinevad Järvamaa poistekoor ja tütarlastekoor.

Seejärel valitakse riigikogu juhatus. Varasema info põhjal jätkab suure tõenäosusega riigikogu esimehena Ene Ergma, aseesimeesteks saavad Laine Jänes Reformierakonnast ja Jüri Ratas Keskerakonnast.

Pärast riigikogu esimehe ja aseesimeeste valimisi esineb peaminister vastavalt põhiseadusele avaldusega Vabariigi Valitsuse tagasiastumisest. Vikerraadio teatel allkirjastavad Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ja IRLi juht Mart Laar täna ka koalitsioonilepingu. Valitsuse kommunikatsioonibüroo andmetel annab Ansipi uus valitsus ametivande sel kolmapäeval.

6. märtsil toimuvad parlamendivalimised võitis Reformierakond, kes moodustab uue valitsuskoalitsiooni koos IRLiga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles