Aas: Keskerakonnas napib uusi tugevaid tegijad (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas.
Arto Aas. Foto: Erik Prozes

Opositsioonilisse Reformierakonda kuuluva kunagise riigihalduse ministri Arto Aasa hinnangul näitab Keskerakonna peasekretäri Jaak Aabi riigihaldusministri kandidaadiks tõusmine, et erakonnas napib uusi tugevaid tegijaid.

Aasa hinnangul tegi Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas Aabi nimetamisega turvalise, isegi natuke igava valiku. «See otsus iseloomustab kindlasti Keskerakonna lühikest pinki. Uusi tugevaid tegijad parteis napib, värskete ideede ja rahvusvaheliste kogemustega liidreid ei leidu,» ütles ta Postimehele saadetud kommentaaris.

Aasa sõnul tunneb Aab küll omavalitsuste valdkonda, kuid samas eeldab riigihalduse ministri portfell palju laiemat haaret, sest üha olulisem on riigivalitsemise reformide ellu viimine.

«Ometi võib selle valiku üle tunda heameelt, sest võinuks realiseeruda ka risk, et valitsusse maandub kremlimeelne Yana Toom või poliitkraakleja Jaanus Karilaid. Soovime uuele ministrile jõudu ja loodame, et ka haldusreformi viimane etapp kulgeb sujuvalt,» ütles Aas.

Ratas teatas täna hommikul pärast erakonna juhtide kohtumist ajakirjanikele, et teeb ilmselt teisipäeval kogunevale Keskerakonna juhatusele ettepaneku nimetada riigihalduse ministri kandidaadiks kunagine sotsiaalminister, Võhma linnapea ja linnade liidu tegevjuht ning partei praegune peasekretär Jaak Aab.

Senine riigihaldusminister Mihhail Korb teatas tagasiastumisest eelmisel nädalal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles