Kilk: poliitikas on toimunud põlvkonnavahetus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna läbirääkijad Keit Pentus ja Kristen Michal teel koalitsioonikõnelustele.
Reformierakonna läbirääkijad Keit Pentus ja Kristen Michal teel koalitsioonikõnelustele. Foto: Peeter Langovits

Ettevõtja Rein Kilk leidis, et valimised ja ministrikohtadele määratud isikud on selge märk sellest, et Eesti poliitikas on toimunud põlvkonnavahetus.

«See vahetus on ära formaliseeritud terve valimistsükli vältel. Keit Pentus ja Kristen Michal on olnud Eesti poliitika kujundajad küllalt pikka aega, nad on moodustanud Reformierakonna tagatoa ja seda väga edukalt vedanud, kahed valimised on võidetud, viimane lausa partei jaoks rekordtulemusega,» loetles Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«IRLi puhul vaadatakse olukorda kampsunite-pintsakute vastasseisuna, aga tegelikult on sealgi põlvkonnavahetus, milles domineerivad noored respublikaanid ja Margus Tsahkna Isamaaliidu poolelt,» leidis ta.

«Aga ka Rahvaliidu broilerid - Kajar Lember, Karel Rüütli - suutsid sotside ridades pildile jääda,» nentis ta.

«Aga pole ju põlvkonnavahetust, Mikser ja Pentus pole uued poliitikud,» vaidles ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Nad on tulnud poliitikasse praktiliselt koolipingist, aga see pole vaid Eestile omane nähtus, Soomes on olukord sarnane. Nad ongi õppinud poliitikuks,» kirjeldas Kilk.

«Poliitikas on sellised muutused toimunud. Valija ei eeldagi enam, et neil oleks muus vallas elukogemus. Noortele antakse ka valijate poolt väga tugev usaldus,» sõnas Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles