Riigikogu palgareform sai avapaugu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Postimees on kutsunud üles riigikogu palgatõusu ohjeldama.
Ka Postimees on kutsunud üles riigikogu palgatõusu ohjeldama. Foto: .

Riigikogu nn reformikomisjon andis täna parlamendi menetlusse eelnõu, millega muudetakse kardinaalselt seni kehtivat saadikute ja kõrgemate riigiametnike palgasüsteemi, sidudes selle lahti Eesti keskmisest palgast.

Täna üle antud seaduseelnõu kohaselt luuakse ühtne süsteem nii riigikogu liikmete, ministrite, presidendi, aga ka kõrgemate ametnike palkade määramiseks, rääkis eelnõu üleandmisel IRLi kuuluv Urmas Reinsalu.

Tema sõnul luukase selleks ühtne hierarhiline palgasüsteem, mis ei ole seotud keskmise palgaga.

Palkade arvutamiseks vajaliku kõrgema palgamäära järgmise riigikogu koosseisu jaoks otsustab parlament riigikogu esimehe ettepanekul, mis on kooskõlastatud kõikide fraktsioonidega.

Eelnõu üleandmisel tõdes Reinsalu, et kuigi sellele on andnud allkirja kõik erakonnad, on mitmetel neist eriarvamusi, mis on kirjas eelnõu seletuskirjas.

Enne tänast riigikogu istungit tunnistas Reinsalu Postimees.ee'le, et üks erakond polnud nõus eile eelnõule oma allkirja andma ning soovis lisaaega.

Millise erakonnaga tegemist oli ja mis punkti kaalumiseks lisaaega vajati, ei soostunud ta ütlema. Vahetult enne istungi algust selgus, et see erakond loobus oma esialgsest kavast. Nii sai eelnõu kõigi riigikogus olevate erakondade heakskiidu.

Postimees.ee andmetel oli tegemist Keskerakonnaga. Keskfraktsiooni esimehe Vilja Savisaarega ei õnnestunud ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles