Seeder tahab mitme maksu ärajätmist (16)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder ja Kaia Iva IRLi suurkogul.
Helir-Valdor Seeder ja Kaia Iva IRLi suurkogul. Foto: Tairo Lutter

IRLis ohjad haaranud Helir-Valdor Seeder soovib tühistada olulise osa alles eelmisel nädalal Keskerakonna ja sotsidega käsikäes riigikogusse viidud maksude kobareelnõust, vabastades ettevõtjad pandi-, suhkru ja pakendimaksust.

Praeguse rahandusministri Sven Sesteri asemel ootamatult koalitsiooni maksupoliitikat ümber kujundama asunud IRLi esimees Seeder kinnitas, et lammutab maksude kobareelnõu maailmavaate nimel.

«Loodame, et lisaks pandimaksule jäetakse ära ka magusa- ja pakendimaks, sest need halvendavad tervikuna ettevõtluskeskkonda ning igaühel on ka omas valdkonnas erilised probleemkohad,» rääkis Seeder Postimehele. «Minu soov seisneb selles, et peame poliitikas oma maailmavaate juurde tagasi pöörduma. Selle nimel oleme juba varem saavutanud, et automaks jäeti ära.»

Praegu on sotside ja Keskerakonnaga kokku lepitud vaid pandimaksust loobumises, siit saamata jääv tulu tuleb Seedri sõnul katta maksude parema kogumisega. Maksuametile tuleb parteijuhi sõnul anda senisest täpsemad juhendid.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles