Ratas: panditulumaksu senisel kujul ei tule (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratas ütles täna õhtul koalitsioonierakondade esimeeste kohtumise järel ajakirjanikele, et muudatused tulevad ühisdeklaratsioonides ja panditulumaksu senisel kujul ei tule.

Ratas kinnitas täna pärast koalitsiooniläbirääkimisi ajakirjanikele, et koalitsioon läheb kindlasti edasi ning arutleb teatud teemade osas, mis on tõstatunud seoses IRLi esimehe vahetusega.

«Me leppisime kokku selles, et me teeme laiendusi ühisdeklaratsioonidele seoses abikaasadega, me leppisime kokku, et panditulumaksu sellisel kujul ei tule, küll aga me soovime vaadata üle ning seda võimalust mitte lubada, et Eestis teenitud kasum saaks maksuvabalt siit Eestimaalt välja viidud,» kommenteeris Ratas.

«Meil on olnud tõsised arutelud koalitsioonileppe üle, paljud neist puudutavad ka riigieelarvet. Me oleme leppinud kokku, et ühisdeklaratsioonides toimub abikaasade vahel suurem võimalus deklareerida,» rääkis peaminister.

SDE esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas, et ühisdeklaratsiooni ja panditulumaksu osas on koalitsioon jõudmas põhimõttelistele kokkulepetele ning nüüd on küsimus vajalikes katteallikates.

IRLi esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul on arutelud olnud avatud ja asjalikud ning ollakse liikumas ühiste kokkulepete suunas. Seedri kinnitusel pole katteallikate näol kindlasti tegemist uute maksude kehtestamisega vaid nendeks saab olema kulude kokkuhoid.

Koalitsioon kohtub uuesti 28. mail, senikaua teeb rahandusministeerium arvutused ning siis minnakse aruteludega edasi. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles