Riigikohus jättis Keskerakonna valimiskaebused rahuldamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna tort valimispeol
Keskerakonna tort valimispeol Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium jättis täna Keskerakonna valimiskaebused rahuldamata, sest need olid hilinenud ega puudutanud riigikogu liikmete registreerimise otsuseid.

Keskerakond taotles kaebustes riigikogu 12. koosseisu nimekirja registreerimise seadusevastaseks tunnistamist ja tühistamist ning hääletamistulemuste kehtetuks tunnistamist, tuues põhjenduseks  parlamendi valimistel 25. veebruarist kuni 2. märtsini toimunud elektroonilise hääletamise puudusi.

Riigikohus märkis, et elektrooniline hääletamine lõppes 2. märtsil ning Vabariigi Valimiskomisjon tegi elektroonilise hääletamise tulemused kindlaks 6. märtsil. Seega lõppes vastavalt seadusele elektroonilise hääletamise korraldamisega seotud toimingute vaidlustamise tähtaeg 5. märtsil ning selle tulemuste vaidlustamise tähtaeg 9. märtsil.

Keskerakond elektroonilise hääletamise korraldamist aga vaidlustanud ei ole.

Kohus leidis, et väidetega elektroonilise hääletamise korraldamise kohta ei saa vaidlustada hääletamistulemusi ega riigikogu liikmete, asendusliikmete ja lisamandaatide registreerimise otsuseid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles