Ansip: meetmed on eriti aidanud vaeseid inimesi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip
Peaminister Andrus Ansip Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip andis valitsuse pressikonverentsil ülevaate, mis nad on nelja aasta jooksul saavutanud, ja rõhutas, et tema hinnangul on rakendatud meetmed eriti aidanud vaeseid inimesi.

Ansip tõstis esile, et valitsus käis koos 216 korda ja varem pole juhtunud, et valitsus oleks kestnud kõik neli aastat.

«Seekord see nii läks, kuid kestmine pole asi, mis ajalukku läheb, vaid see, mis tehtud on,» sõnas ta.

Ansipi sõnul pidi valitsus üle elama suurima majanduskriisi pärast suurt depressiooni ja tema hinnangul võib öelda, et sellega saadi päris hästi hakkama.

«Riigi majanduse korrashoidmine pole spordivõistluselaadne asi, kus kõigil on hea tunne, et saavutati hea koht, vaid see tähendab inimestele, et nad ei pea maksma üüratuid laenuintresse,» sõnas Ansip.

Peaminister loetles, et viimase nelja aastaga ühines Eesti Schengeni viisaruumiga ja OSCDga.

«Tahaks väga tänada meie siseministrit, kes on olnud läbi aegade kõige parem siseminister,» sõnas Ansip. «Tänan ka neid ministreid, kes ei jätka ja kes jätkavad. Ning on mille eest tänada.»

Ansip avaldas lootust, et Eesti iive on lõpuks positiivne, sest esialgsetes numbrites pole arvesse võetud Eesti alaliste elanike poolt välismaal sünnitatud lapsi.

Peaminister toonitas ka, et suhtelises vaesuses elavate inimeste arv vähenes märkimisväärselt: oli 19,7 ja on nüüd 15,8 protsenti.

«Need on riigikogu ja valitsuse otsused, mis sellise vaesuse vähenemise on tinginud,» sõnas ta. «Esiteks pensionite tõstmine ja teiseks töötukassa oluline tugevdamine. Riigikogu ja valitsuse rakendatud meetmed on eriti aidanud vaeseid inimesi.»

Ansip lisas, et eesmärgiks pole kunagi olnud neli aastat võimul püsida, vaid nelja aasta jooksul on soovitud Eesti elu edasi viia.

«Soovin uuele valitsusele jõudu ja tahaks loota, et nad saavad tööle asuda uuel kolmapäeval, kuid see sõltub sellest, kellele president teeb ettepaneku uus valitsus moodustada ja siis sõltub palju riigikogust, et kas nad toetavad seda inimest,» sõnas Ansip. «Kui kõik läheb minu vaatevinklist kõige paremini, siis peame oma esimese istungi neljapäeval.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles