Ratas: valitsuse tervis on hea, õhkkond on töine ja usalduslik (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase sõnul aktsepteerivad koalitsioonipartnerid Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uue esimehe Helir-Valdor Seedri soovi koalitsiooni seisukohad üle vaadata ning valitsuse tervis püsib sellest hoolimata hea.

Ratas ütles valitsuse pressikonverentsil, et ühe koalitsioonierakonna esimehe vahetumisel ei saa pahaks panna, kui erakonna uus juht soovib üle vaadata ka valitsusliidu tegevused. «See on loomulik, et iga esimees tahab vaadata põhimõtted üle ja seda Keskerakond kuidagi ei takista,» ütles ta ja lisas, et vastavaid arutelusid hakatakse pidama juba täna pärastlõunal.

Ratas viitas Seedri sõnadele, mille kohaselt soovib IRL koalitsioonis jätkata, ning lükkas tagasi kõik muud spekulatsioonid. Peaministri sõnul on valitsuse tervis hea ning õhkkond töine ja usalduslik. «Mida rohkem ma saan öelda – kui ühe koalitsioonipartneri esimees ütleb, et ta soovib jätkata selles koalitsoonis, siis ma arvan, et see on kõige kindlam märk, et see nii on. See, et me vaatame mõningad põhimõtted üle, ma ei näe siin mingit probleemi,» ütles ta.

Seeder ütles eile Postimehele, et soovib muudatusi kolmes esimese lugemise läbinud eelnõus, mis käsitlevad panditulumaksu, pakendiaktsiisi ja magusamaksu kehtestamist. Lisaks taotleb ta abikaasade ühisdeklaratsiooni esitamise võimaluse varasemal kujul taastamist.

Ratas kinnitas pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates, et ühisdeklaratsioonide taastamist Keskerakond laualt maha ei lükka, kuigi see eeldab kas uute katteallikate leidmist või olemasolevate kulude kärpimist.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv kultuuriminister Indrek Saar ütles, et ka sotsiaaldemokraatidel pole vahendite leidmise korral midagi selle vastu, et abikaasade ühisdeklaratsioonid säiliksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles