IRLi uus juhtkond koguneb mai lõpus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi praegused ministrid.
IRLi praegused ministrid. Foto: Jaanus Lensment

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) laupäeval valitud uus juhtkond koguneb esimest korda mai lõpus, mil võivad selguda muudatused erakonna valitsusdelegatsioonis.

IRLi pressiesindaja ütles Postimehele, et uue eestseisuse esimene koosolek toimub 29. mail. Koosoleku päevakorda pole tema sõnul veel paika pandud.

Arvatavalt arutab eestseisus võimalikke muudatusi IRLi valitsusdelegatsioonis, kuhu praegu kuuluvad erakonna eelmine esimees, kaitseminister Margus Tsahkna, laupäevastel juhivalimistel Helir-Valdor Seedrile napilt alla jäänud sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, rahandusminister Sven Sester, justiitsminister Urmas Reinsalu ja keskkonnaminister Marko Pomerants.

IRLi uueks juhiks valitud Seeder ütles laupäeval, et otsustab lähinädalatel, kas läheb ka ise valitsusse või jätkab erakonna juhtimist riigikogust. Ta meenutas, et IRLil on varasemast ka kogemus, kus erakonna esimees Mart Laar valitsusse ei kuulunud. «Nii et kõik on võimalik, aga need ettepanekud ja otsused ma teen teatavaks ikkagi enne organisatsiooni sees ja siis alles väljaspool,» ütles ta.

IRLi suurkogu valis laupäeval esimeheks Seedri ning aseesimeesteks riigikogu liikmed Viktoria Ladõnskaja, Siim Kiisleri ja Andres Metsoja.

Erakonna 24-liikmelises juhtkonnas vahetus suurkogu otsustega kokku 10 inimest. Uute liikmetena pääsesid eestseisusesse Metsoja, Karksi volikogu liige Kati Kuusk, Viljandi volikogu aseesimees Harri Juhani Aaltonen, erakonna Tallinna piirkonna juhatusse kuuluv Andres Luus, keskkonnaminister Marko Pomerants, Harku abivallavanem Erik Sandla, Tartu linnavolikokku kuuluvad ettevõtjad Aivar Riisalu ja Kaspar Kokk, IRLi eakate ühenduse juht Ann Räämet ning Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann.

Senisest eestseisusest jätkavad Seeder, Kiisler, Ladõnskaja, eurosaadik Tunne Kelam, Tallinna linnavolikokku kuuluv Tarmo Kruusimäe, justiitsminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Sven Sester, IRLi naiskogu asejuht Riina Solman, riigikogu liikmed Raivo Aeg, Priit Sibul ja Aivar Kokk, Tallinna volikogu IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar, partei Kesklinna osakonda juhtiv ettevõtja Olle Koop ning IRLi noorteühenduse juht Sirle Rosenfeldt.

Partei senisest ladvikust loobusid tagasi kandideerimast kaks aastat erakonda juhtinud Margus Tsahkna, aseesimees Marko Mihkelson ning eestseisuse liikmed Andrus Saare, Ken-Marti Vaher, Linda Eichler, Mart Nutt, Peeter Laurson, Tõnis Palts ja Ulla Preeden. IRLi senine aseesimees Kaia Iva kandideeris vaid esimeheks, kuid ei osutunud valituks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles