Sisask ei kulutanud valimiskampaaniaks sentigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Sisask ETV Valimisstuudios.
Siiri Sisask ETV Valimisstuudios. Foto: Mihkel Maripuu

Üksikkandidaatide deklareeritud valimiskampaania kulutustest selgub, et mõnel läks iga valimistel saadud hääl maksma üle 2 euro, mõnel ei kulunud selleks aga sentigi.

Siiri Sisask raporteeris riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjonile esitatud aruandes, et tal polnud valimiskampaanias üldse kulutusi. Sisaski poolt hääletas tänavustel parlamendivalimistel 771 inimest ehk 0,9 protsenti piirkonna valijaist.

Priit Tammeraid teatas erikomisjonile valimiskampaaniaks 14,10 euro kasutamist. Selle summa maksis ta Toomas Trapidole üksikkandidaatide hääletuslehe valmistamise eest. Tammeraid sai valimistel 163 häält. Seega läks hääl talle maksma ligi 8 eurosenti.

Raimond Ellik deklareeris, et kulutas valimiskampaaniaks 987 eurot, milles sisaldub ka kautsjoniks makstud 556 eurot. Tema poolt hääletas 446 valijat.

Valimistel 294 häält saanud üksikkandidaat Märt Meesak kulutas kampaaniaks 203 eurot. Kulutused tegi ta peamiselt reklaamidele kohalikes ajalehtedes. Meesak kogus valimistel Jõgeva ja Tartu ringkonnas kokku 0,7 protsenti häältest eht 294 inimese toetuse. Seega läks talle üks hääl maksma 69 eurosenti.

Toomas Trapido kulutas valimisteks 1236 eurot isiklikku raha. Suuremad kulutused tegi ta postkaartidele, kodulehele ja ruumide rendile. Trapido poolt anti valimistel 443 häält, seega läks temale üks hääl maksma 2,79 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles