Tudengiliit: üllatas Lukase asendamine Aaviksooga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Mälzer.
Maris Mälzer. Foto: Peeter Langovits

Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) esinaise Maris Mälzeri sõnul tuli üllatusena, et haridusminister Tõnis Lukas vahetatakse parteikaaslase Jaak Aaviksoo vastu.

«Ministri vahetus on kindlasti üllatus, ent Jaak Aaviksoo pole tundmatu haridus sh kõrgharidusvaldkonnas,» rääkis Mälzer.

«Endise rektorina ja rektorite nõukogu esimehena ning varasema haridusministrina on ta kindlasti suhteliselt hästi kursis valdkonnaga.»

Mälzeri sõnul on Aaviksoo ka rahvusvahelisel tasandil väga tunnustatud. «Oma rektoriaastatel oli ta European University Assosciationi juhatuse liige ja temast räägitakse siiani kui väga heast eksperdist ning visionäärist.»

Arvestades, et Eesti kõrgharidust mõjutavad väga palju Euroopa tasandi arengud, on sellel maastikul orienteerumine tema sõnul kindlasti suur pluss.

Seda, kas Aaviksoo on Lukasest parem minister, näitab tudengiliidri sõnul aeg.

Tema sõnul on koalitsioonileppes mitmeid juba aastaid EÜLil hingel olnud teemasid ja pakutud lahendusi nagu näiteks kõrghariduse rahastamise kasv ja õppekohtade arvu suurendamine, samuti vajaduspõhiste õppetoetuste kehtestamine. Mälzer oletas, et nende elluviimine ei tohiks põhimõtteliselt keerukaks osutuda.

«Ootame uuelt ministrilt kindlasti selgeid ja Eesti kõrghariduse kvaliteeti kindlustavaid otsuseid, eriti kõrgkoolide peatsete institutsionaalse akrediteerimise valguses,» rääkis ta.

Samuti on Mälzeri sõnul oluline, et haridusministeeriumil oleks tihedamad suhted sotsiaalministeeriumiga tudengite töö ja sotsiaalturvalisuse teemadel ning majandusministeeriumiga ettevõtlusõppe ja tudengiettevõtluse küsimustes.

«Lisaks loodame, et Aaviksoo jätkab sarnaselt Lukasele erinevate huvipoolte, sealhulgas EÜLi kaasamist üliõpilasi ja kõrgharidust puudutavate küsimuste lahendamisse.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles