Ratas lubas arutada korruptsioonis süüdi mõistetud Solovjovi väljaheitmist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Solovjov.
Jevgeni Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas lubas, et erakonna juhatus arutab mullu augustis korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Kohtla-Järve endise linnapea Jevgeni Solovjovi parteist väljaheitmist lähiajal.

«Ma olen ise selle teema tõstatanud meie teatud nõupidamistel ja aruteludel ja ma arvan, et lähiajal see arutelu leiab aset ka Keskerakonna juhatuses,» ütles Ratas valitsuse Brüsselis peetud istungi järel ajakirjanikele.

Veel üle-eelmisel nädalal ei osanud Ratas «Aktuaalses kaameras» põhjendada, miks korruptsioonis süüdi mõistetud inimesed kuuluvad endiselt Keskerakonda. «Ma ei tea, et keegi oleks seda Keskerakonna juhatuses tõstatanud. Kui tõstatab, siis kindlasti arutame. Kindlasti need inimesed, kes on süüdi mõistetud korruptsioonis, peavad vastutuse võtma. Keskerakond on erakond, kes ei pea minu arvates igapäevaselt tegelema nende süüdistustega ja nende süüdistuste all olema,» rääkis Ratas toona.

Mullu suve lõpus, kui Solovjovi ja aselinnapea Jüri Kollo süüdimõistmine jõustus ning Solovjov pidi linnapea ametist lahkuma, ütles Keskerakonna toonane peasekretär Oudekki Loone, et partei kavatseb kindlasti Solovjovi väljaarvamist arutada. Millal, seda ei osanud ta täpsustada käimasolnud presidendivalimiste tõttu.

Mõni kuu hiljem ütles erakonna toonane pressiesindaja, et küsimust ei ole jõutud arutada, sest siis oli parasjagu tulekul Keskerakonna erakorraline kongress. Ka pärast kongressi vastas ta korduvalt, et teemat pole arutatud ja pole ka teada, millal seda tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles