IRLi volikogu esitas Laari kaitseministri kandidaadiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu otsustas tänasel istungil kinnitada koalitsioonilepingu Reformierakonnaga ning otsustas IRLi kandidaadid riigikogu esimehe ja valitsuse ministrikohtadele, erakonna esimehest Mart Laarist saab peaminister Andrus Ansipi valitsuses kaitseminister.
Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu otsustas tänasel istungil kinnitada koalitsioonilepingu Reformierakonnaga ning otsustas IRLi kandidaadid riigikogu esimehe ja valitsuse ministrikohtadele, erakonna esimehest Mart Laarist saab peaminister Andrus Ansipi valitsuses kaitseminister. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogu otsustas tänasel istungil kinnitada koalitsioonilepingu Reformierakonnaga ning otsustas IRLi kandidaadid riigikogu esimehe ja valitsuse
ministrikohtadele, erakonna esimehest Mart Laarist saab peaminister Andrus Ansipi valitsuses kaitseminister.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus tegi volikogule ettepaneku nimetada erakonna esimees Mart Laar kaitseministri kandidaadiks.

Haridus- ja teadusministri kohale esitas eestseisus senise kaitseministri Jaak Aaviksoo ja siseministri kandidaadiks peasekretär Ken-Marti Vaheri. Majandus- ja kommunikatsiooniministrina peaks eestseisuse hinnangul jätkama Juhan Parts, regionaalministrina Siim-Valmar Kiisler ja põllumajandusministrina Helir-Valdor Seeder. Samuti toetas eestseisus Ene Ergma jätkamist riigikogu esimehena.

Kandidaadid kinnitas pühapäeva õhtul IRLi volikogu, mis andis ühtlasi heakskiidu Reformierakonnaga sõlmitavale koalitsioonilepingule.

XII riigikogu IRLi fraktsioon otsustab fraktsiooni juhid ja riigikogu komisjonide juhid oma esimesel koosolekul.

Laari asemel võib riigikogu liikmeks saada Andrus Saare. Partsi asendusliikmena peaks parlamenti pääsema Juku-Kalle Raid, Vaheri asemel Liisa-Ly Pakosta, Seederi asemel Siim Kabrits, Aaviksoo asemel Ülo Tulik ja Kiisleri asemel Peeter Laurson.

Reformierakond ja IRL lõpetasid kaks nädalat kestnud koalitsioonikõnelused kolmapäeval ning leppisid kokku, et erakondadele kuuluvad ametikohad riigikogus ja valitsuses ei muutu. Reformierakonna juhatus kinnitas oma ministrikandidaadid juba kolmapäeva õhtul.

Välisministrina peaks erakonna hinnangul jätkama Urmas Paet, sotsiaalministrina Hanno Pevkur ja rahandusministrina Jürgen Ligi, kultuuriministriks saama senine justiitsminister Rein Lang, justiitsministriks peasekretär Kristen Michal ja keskkonnaministriks riigikogu praegune aseesimees Keit Pentus. Pentuse asemel esitatakse aseesimehe kandidaadiks senine kultuuriminister Laine Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles