Otse «Radaris»: Kaia Iva saamist erakonna esimeheks toetas Kersti Kaljulaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL).
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL). Foto: «Radar» / Kanal 2

IRLi uueks juhiks kandideeriv sotsiaalkaitseminister Kaia Iva on kaks korda erakonna juhiks kandideerimisest ära öelnud, korra on ta selle eest president Kersti Kaljulaidi käest ka noomida saanud, selgub tänaõhtusest Kanal 2 saatest «Radar».

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL).
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva (IRL). Foto: «Radar» / Kanal 2

Täpsemalt juhtus see kaks aastat tagasi, mil praegune president veel Luxembourgis Kontrollikojas töötas. «Toona Kersti Kaljulaid võttis minuga ühendust ja soovitas kandideerida,» räägib Kaia Iva tänaõhtuses «Radaris».

Siis sai Urmas Reinsalu järel erakonna esimeheks Margus Tsahkna. Ka tänavu ütles Iva esialgu, et ta ei kandideeri, kuid siis rääkisid erakonna naisliikmed ta ümber ning nüüd on ta ametlik kandidaat Helir-Valdor Seederi kõrval.

Seejuures on erakonna endine juht Reinsalu avaldanud avalikult toetust Seederile. Mõnevõrra on see üllatav, sest erakonna esimehena oli just tema see, kes tugevalt toetas Kaia Ivat IRLi fraktsiooni esimeheks saamisel.

«Kindlasti küsin ma ka Urmaselt endale toetust,» ei lase Iva end sellest kõigutada.

Iva kritiseerib senise juhi Margus Tsahkna võimetust erakonna naistega võrdväärselt arvestada. Tallinna linnapea kandidaanina näeb Iva Viktoria Ladõnskajat.

Kuidas Iva erakonda päästa kavatseb, seda näeb täna õhtul «Radarist» kell 20 Kanal 2s. Lisaks uurib tänane «Radar», mis asju ajab Öine Vahtkond praegu, kümme aastat pärast pronksöö sündmusi ning oma muljeid jagab kommunistliku Laose mängufilmi «Kallis õeke» meespeaosaline Tambet Tuisk.

Muu hulgas uurib «Radar», mida teeb Pronksiöö korraldamises süüdistatav rühmitus Öine vahtkond 2017. aastal, kui möödub 10 aastat Eestit vapustanud rahutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles