Kiisler: regionaalministri koht on jätkuvalt vajalik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Valmar Kiisler
Siim Valmar Kiisler Foto: Valimised

Reformierakonna ja IRLi otsus haldusreform tegemata jätta on praeguse regionaalministri Siim Kiisleri sõnul ühtlasi põhjuseks, miks tema ministrikohta ära ei kaotatud.

Kiisler ütles intervjuus ERRi Uudistele, et tal on kibedalt kahju, et koalitsioonipartnerid haldusreformi osas kokkuleppele ei jõudnud.

Praeguse olukorra ehk haldusjaotuse killustatuse jätkumine tähendab ministri sõnul seda, et regionaalministri osatähtsus ei kahane karvavõrdki, sest reformi ärajäämise tõttu tegemata jääv töö tuleb riigil ära teha.

Nüüd, mil on selge, et riigi poolt radikaalseid otsuseid ei tule, saavad omavalitsused Kiisleri sõnul ise ühinemisvõimalusi kaaluda, kuid tal puudub sellesse usk, sest regionaalsete toetusprogrammide puhul on näha, kuidas koostöö asemel on hoopis vihane konkurents. «Selle asemel, et kokku leppida, et üks saab ujula, teine staadioni, üks saab võimla, teine rahvamaja,» selgitas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles