Tartu linnapea loobub riigikogu kohast

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Valimised

Riigikogu valimistel tartlastelt 6824 häält saanud Tartu linnapea Urmas Kruuse on otsustanud riigikogu kohast loobuda ning jätkab senises ametis. 


«Minu otsus on põhimõtteliselt tehtud ja see tähendab, et ma jätkan Tartu linnapeana,» tunnistas Kruuse. «Ma kaalusin erinevaid variante, aga minu esimene eelistus oli juba varem avalikkusele välja öeldud ja see oli jätkata linnapeana.»

«Valimistel saadud tugevat toetust võtan ma nii, et valija ju tegelikult teadis mu eelistust. Seetõttu on mulle ka see toetus olulisem kui ametikoha vahetus,» lausus Kruuse, kelle sõnul sündis lõplik otsus sellel nädalal. «Asjad oli ju ka perega vaja läbi arutada ja ka nemad suhtusid sellesse positiivselt.»

Kruuse loobumine tähendab seda, et reformierakondlastest hakkab tartlasi riigikogus esindama ka senine abilinnapea Margus Hanson, kes kogus valimistel 1478 häält.

Uue abilinnapea kandidaadi nime Kruuse ei öelnud. «Juhatus ei ole seda veel arutanud. Meil on veel aega ka, aga arvata võib, et järgmisel nädalal seda juba arutatakse. Reformierakonnas on alati piisavalt inimesi, kes oleksid valmis üht või teist kohta täitma, aga ühtegi nime ma praegu nimetada ei saa,» ütles Kruuse.

Kruuse lükkas ümber ka väite, nagu mõtleks linnavalitsus struktuurimuutusele ehk mõnede abilinnapeade kohtade ühendamisele. «Linna arengus on palju asju, mis vajavad lahendamist ja on piisavalt keerulised. Me oleme lähtunud struktuuris üldkuludest, mitte lihtsalt ühe või teise ametikoha kokkutõmbamisest. Kunagi ei saa ühte või teist asja välistada, aga tõsiselt selle üle arutletud ei ole,» rääkis Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles