Politoloogid: uus koalitsioonilepe on eelmisest realistlikum

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhatuse koosolek.
Reformierakonna juhatuse koosolek. Foto: Liis Treimann / Postimees

Politoloogid Tõnis Saarts ja Ott Lumi hindavad Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu vastvalminud koalitsioonilepet eelmisest leppest realistlikumaks.

Ott Lumi ütles, et majandus ja rahandus on leppe prioriteet, tema hinnangul võivad nii Reformierakond kui ka Isamaa ja Res Publica Liit leppega võrdselt rahul olla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Koalitsioon on arvestanud, et kui praegu tuleb tegeleda veel säästuueelarvetega, siis selle valitsuse lõpufaasis, viimase kahe aasta jooksul on võimalik kulupõhiseid poliitikaid ellu viia,» arvas Lumi.

Tõnis Saartsi hinnangul on kõige suuremad muudatused seotud haridusteemadega, sealhulgas kõrghariduse rahastamisega. «Ma arvan, et see on just koalitsioonilepingus see koht, kus me ütleme, et siin tõesti toimuvad revolutsioonilised muutused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles