Laar: IRLi ministrite seas tuleb muudatusi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar tunnistas, et IRLi ministrite seas tuleb võrreldes eelmise valitsuse koosseisuga kindlasti muudatusi.

Laar ütles ETV saates «Kahekõne», et langetas täna otsuse, kas minna Andrus Ansipi valitsusse ministriks või mitte, kuid otsust ta enne pühapäeva ei avalikusta.

«Olen otsuse teinud, kuid teatan sellest esmalt erakonna volikogule, mis toimub pühapäeval,» rääkis Laar. «Olin neli aastat valitsusest väljas, ometi osalesin kõige kriitilisematel hetkedel otsuste tegemisel – ka see süsteem töötas.»

«Otsustasin valitsusse mineku või mittemineku täna, aga poliitilise kultuuri seisukohalt on aus sellest esmalt teavitada neid, keda see otseselt mõjutab – oma erakonnakaaslasi,» rõhutas Laar. «Kindlasti ei sündinud otsus kergelt.»

«See, et me ministrikandidaate kohe välja ei käinud, näitab meie tugevust, meie erakond tõesti ei tegele poliitikaga selleks, et ministriks saada,» lisas Laar.

Laar teeks 51 poolthääle korral haldusreformi ära

«Kui mul oleks pooleks aastaks 51 häält, siis teeksin ma haldusreformi ära,» rõhutas Mart Laar.

«See on tõesti üks teema, milles koalitsiooniläbirääkimistel kokkuleppele ei saadud,» tunnistas ta.

«Mul on vahepeal olnud korduvalt võimalusi saada peaministriks, aga need partnerid ja kokkulepped ei ole olnud sellised, et asi seda väärt oleks,» ütles Laar vastuseks küsimusele, kas tal pole ambitsiooni uuesti peaministriks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles