Koalitsioon lubab reisirongiliiklust tihendada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued rongid.
Uued rongid. Foto: Elektriraudtee AS

Reformierakonna ja IRLi valitsusliit lubab oma tegevuskavas parandada maanteede olukorda, kuid tihendada ka ühistransporti, et vähendada elanike autokasutust.

«Sõiduautosid ei maksustata,» lubatakse koalitsioonileppes ning tõdetakse, et Eesti hõreda asustuse ja traditsioonide tõttu jääb Eesti perede peamiseks liikumisviisiks maanteetransport.

Samas lubab Eesti valitsus teha ka kõik selleks, et vähendada autode kasutamise sundi: «Arendame kvaliteetset ühiskondlikku transporti nii maal kui linnas, et oleks tagatud piisav ühendus kõigi Eesti paikadega ning bussi- ja rongitranspordi parem haakuvus.»

Valitsusliit lubab ka tõsta reisirongiliikluse tihedust, et maksimaalselt ära kasutada kiiremate rongide võimalusi.

Samuti lubatakse mõjutada linna- ja elamuehitust selliselt, et vahemaad töö- ja elukohtade, kaupluste ja elukohtade, koolide ja lasteasutuse ning elukohtade vahel väheneksid.

Valitsusliit lubab leppes ka kehtestada sellised teedeehitusnõuded, mis kindlustavad meie teed kasutusmugavuselt ja vastupidavuselt Põhjamaade tasemel teekattega. Jätkatakse ka kruusateede katmist tolmuvaba kattega. «Ajakohastame talviseid teehoiunõudeid ja tõstame teehoolde võimekust erioludes,» seisab leppes.

Jätkatakse Tallinna ja Tartu ringtee, Tallinn-Tartu maantee neljarealiseks ehitamist, Saaremaa püsiühenduse rajamist ning Tallinn-Narva maantee rekonstrueerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles