Kohus arutab Keskerakonna poolset autoriõiguste rikkumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna reklaam bussidel.
Keskerakonna reklaam bussidel. Foto: Toomas Huik

Harju maakohus asus arutama Reformierakonna hagi Keskerakonna vastu, kes partei hinnangul rikkus Tallinna bussidele Reformierakonna värvides kampaanialoosungeid paigaldades autoriõigust.

Reformierakonda esindav vandeadvokaat Kairi Kurisoo selgitas, et Reformierakond soovib, et Keskerakond ei rikuks nende autoriõigusi. Nimelt kopeeris Keskerakond Reformi hinnangul nende välireklaami, kasutades autoriõigustega kaitstud värvilahendusi ja sümboolikat.

Kohus otsustas eelmise aasta detsembris, et Keskerakond peab kõnealused reklaamid Tallinna ühissõidukitelt maha võtma ning seda ka tehti.

Kurisoo ütles, et Reformierakond pole Keskerakonna vastu rahalisi nõudeid esitanud. «Reformierakonna hagi eesmärgiks on kohustada Keskerakonda õiguskorras kehtivad teiste isikute õigusi ja hüvesid, sealhulgas autoriõigust, järgima ja austama,» ütles ta.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles kohtuasja kommenteerides, et Keskerakonna hinnangul pole Reformierakonna nõuet võimalik praegusel kujul rahuldada, kuna see on juba osaliselt täidetud – nõude sisuks olnud reklaamid eemaldati.

«Oma seisukoha peab aga kujundama kohus, seega ootame, mis tulemusele jõutakse,» ütles ta.

Kohus teeb otsuse 14. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles