Opositsioon: Pentus ja Michal on ministritena ootamatu valik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministriportfell
Ministriportfell Foto: Ergo Kuld

ETV saates «Foorum» räägiti ministrikohtade jagamisest uues valitsuses ning opositsioonierakondade esindajad väljendasid imestust Keit Pentuse ja Kristen Michali valitsusse pääsemise üle.

SDE esindaja Eiki Nestor kahtles, kas seni Reformierakonna peasekretärina töötanud Michal ikka sobib justiitsministriks. «Michal on tõesti üllatus,» märkis Nestor. «Hakkaja mees ta on, aga kui tugev justiitsminister temast saab, ma öelda ei oska. Hanno Pevkur oleks minu jaoks olnud usutavam justiitsminister kui Michal,» ütles ta samuti saates viibinud sotsiaalministrile viidates.

Keskerakonna juhatuse liige Mailis Reps kahtles samuti Michali sobivuses justiitsministri kohale ning nimetas küsitavaks ka seni riigikogu aseesimehena töötanud Keit Pentuse asumist keskkonnaministri kohale. «Viisakalt öeldes ei ole Keit Pentus seni keskkonnateemadel väga silma paistnud,» ütles ta.

Rein Langi suundumist justiitsministri kohalt kultuuriministri ametisse Eiki Nestor üllatavaks ei pidanud. «Lang on väga kultuurne inimene ja teatrisõber, ma ei näe selles küll üllatust ja ei näe üllatust ka selles, et Reformierakond kultuuriministri ametisse uue inimese leidis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles