Vabaerakonna esimehe kandidaadiks saanud Talvik tahab muuta Eesti õnnelikuks (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik.
Artur Talvik. Foto: Erik Prozes

Vabaerakonda kuuluv riigikogu liige, täna ametlikult erakonna esimehe kandidaadiks saanud Artur Talvik soovib luua Eestist meeldiva keskkonna, kus õnnelikud inimesed saavad vabalt tegutseda.

«Õnnelik Eesti on ise hakkamasaavate kodanike Eesti. Need kodanikud on vabad, nad otsustavad ja vastutavad. See on riik, mis on tervikuna kodanikuühiskond,» ütles Talvik oma kandideerimisprogrammist rääkides. Sellise ühiskonna tekkimiseks on tema sõnul vaja võidelda võimu tsentraliseerimise, ülereguleerimise, bürokraatia vohamise, korruptsiooni ja teiste ise hakkamasaamist takistavate tegurite vastu.

Talvik nimetas oma maailmavaateks vabakonservatismi, mis on tema sõnul traditsioone hoidev, kuid muutustele ja uuendustele avatud mõtteviis. Tema sõnul ei saa erakond olla eesmärk omaette, vaid see on vahend poliitiliste ideede elluviimiseks. «Inimesed, kes kirjeldavad ühiskonda suhteliselt sarnaselt ja tegutsevad sellise tuleviku nimel, ongi erakond. Tahan rohkem sisukaid arutelusid ja vähem trollimist. Erakond peab looma selgeid ja uuenduslikke ideid ja neid julgelt teostama,» ütles ta erakonna teatel.

Vabaerakonna juhtorganitesse saab kandideerimisavaldusi esitada homseni. Erakond valib uue esimehe ja juhatuse 23. aprillil Eesti Rahva Muuseumis toimuval üldkoosolekul, kus arutatakse ka Eesti demokraatia tugevdamise kava, põhiprogrammi uuendamise põhimõtteid ning erakonna põhikirja muudatusi.

Vabaerakonna senine juht, parteid alates selle asutamisest juhtinud Andres Herkel ei saa esimehena jätkata, sest seda ei luba erakonna põhikiri. Vabaerakonna põhikiri näeb ette, et esimeheks ega ka juhatuse liikmeks ei saa valida inimest, kes on ametis olnud kolm järjestikust ametiaega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles