Üksikkandidaat rahastas valimiskampaaniat kasiinovõidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksikkandidaat Valdo Paddar valimisstuudios.
Üksikkandidaat Valdo Paddar valimisstuudios. Foto: Mihkel Maripuu

Seni esitatud aruannete järgi rahastasid üksikkandidaadid oma kampaaniat enda või pere raha eest, üksikkandidaat Valdo Paddar tegi seda näiteks kasiinovõidust saadud summaga.

Valdo Paddar rahastas oma valimiskampaaniat peamiselt kasiinovõidust. Kokku oli Paddaril valimiskampaaniaks raha 10 566 eurot, millest 10 123 eurot oli pärit Olympic kasiinos väljastatud võidust ning 222 eurot mehe pensionist, deklareeris Paddar riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjonile.

Kulutusi valimisteks tegi ta siiski vaid ligi 1200 euro eest, kulutades enamiku bensiinile, sõidukuludele ning raadiosaatele ja plakatitele. Paddari poolt hääletas valimistel 310 inimest.

Martin Helmel oli valimiskampaaniaks kasutada isiklikke vahendeid 384 eurot ning selle kulutas ta kodulehe tegemiseks. Helme kogus valimistel 1753 häält.

Ka Rein Teesalu deklareeris samuti vaid isikliku raha kulutamist, kokku läks tal valimistel kandideerimiseks 1787 eurot. Sellest 556 eurot tasus ta kautsjoniks ning 1231 eurot Kadi raadio reklaamile. Teesalu häältesaak valimistel oli 271.

Heiki Merirand sai annetusi Erich Merirannalt (500 eurot) ja Ly Merirannalt (1000 eurot), oma raha pani ta valimiste alla 1250 eurot. Kampaaniakuludena deklareeris ta kokku umbes 1800 eurot, millest suuremad kulutused olid tööjõukulu ning riided ja jalatsid (450 eurot). 200 eurot kulutas Merirand kingitusteks ning 124 eurot restoranis pitsa söömiseks. 264 eurot läks Pärnu Postimehes reklaamide ostmiseks. Valimistel saavutas ta 111 häält.

Rohkem üksikkandidaate pole praeguseks oma valimiskulutusi riigikogu erikomisjonile deklareerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles