SDE juhatus ei visanud Mark Soosaart erakonnast välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Soosaar
Mark Soosaar Foto: Valimised

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus ei visanud esmaspäeva õhtul erakonnast välja valimistel üksikkandidaadina osalenud riigikogu liiget Mark Soosaart.

SDE pressiesindaja ütles BNS-ile, et arutelu tulemusel otsustasid juhatuse liikmed, et ei arva Soosaart erakonnast välja. Soosaare väljaheitmiseks tegi ettepaneku Pärnu linnaosakonna juhatus, kes polnud rahul, et mees kandideeris valimistel üksikkandidaadina erakonna nimekirja vastu.

2005. aasta lõpust SDEsse kuuluv Soosaar kogus 6. märtsil toimunud riigikogu valimistel Pärnumaa valimisringkonnas 1874 häält. Üksikkandidaadina otsustas ta enda sõnul valimistele minna, kuna ei soovinud kandideerida ühes nimekirjas ringkonna esinumbriks valitud Epp Kloostriga, kelle abikaasat kahtlustab prokuratuur maksude maksmisest kõrvalehoidmises ja alkoholi väärkäitlemises.

Soosaar ise on kinnitanud soovi jääda edasi SDE liikmeks. «Vahel on sotsiaaldemokraatlikku maailmavaadet lihtsam kaitsta üksikuna kui erakonna nimekirjas,» ütles ta aasta algul BNSile.

Üksikkandidaadina on Soosaar valimistel osalenud ka 1999. aastal, mil ta kogus Pärnumaal 1661 häält. 2003. ja 2007. aasta valimistel kandideeris ta samas valimisringkonnas esmalt Keskerakonna ja seejärel SDE nimekirjas, kogus vastavalt 1525 ja 1347 häält ning osutus mõlemal korral parlamenti valituks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles