Pärnu sotsid tahaksid Mark Soosaare erakonnast välja heita

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sotsiaaldemokraadid tahavad Mark Soosaare erakonnast välja heita, sest riigikogu valimistel kandideeris ta üksikkandidaadina ehk erakonna vastu.
Pärnu sotsiaaldemokraadid tahavad Mark Soosaare erakonnast välja heita, sest riigikogu valimistel kandideeris ta üksikkandidaadina ehk erakonna vastu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sotside Pärnu linnaorganisatsiooni juhatus tegi erakonna juhatusele ettepaneku Mark Soosaar erakonnast välja heita, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus kaalub ettepanekut täna õhtul.

“Põhjus on kandideerimine vastasnimekirjas, erakonna vastu,” selgitas SDE Pärnu linnaosakonna esimees Jüri Puidet. Linnaosakonna juhatus arutas Soosaare väljaheitmist reede õhtul ja otsus oli Puideti sõnul üksmeelne.

SDE Pärnu linnaosakonna juhatusse kuuluvad Puideti kõrval Epp Klooster, Aivar Allikivi, Kaja Must, Ene Ruus, Kaia Metsaalt ja Keiu Tamm. Metsaalt reedesel koosolekul ei osalenud.

Soosaart koosolekule ei kutsutud. “Temaga on piisavalt räägitud, midagi uut me poleks kuulnud,” lausus Puidet. Küsimusele, miks konflikti üks osapooli, Epp Klooster, hääletamisel osales, vastas Puidet, et ettepaneku aluseks pole mitte kahe inimese tüli, vaid Soosaare kandideerimine üksikkandidaadina. “Oli võimalus ka mitte kandideerida,” ütles Puidet.

Soosaare jutu järgi on ta üllatunud, et kuuleb uudisest ajakirjanikult, mitte Pärnu osakonna juhatuselt. “Selliseid otsuseid ei langetata tagaselja, vaid kutsutakse inimene ise kohale,” tutvustas ta erakonna põhikirja.

Soosaar on ajakirjanduses avalikult selgitanud, et talle oli eetiliselt vastuvõetamatu kandideerida riigikogusse ühes nimekirjas Epp Kloostriga, kelle kodust viisid maksuameti uurijad ära maksumärgita alkoholi.

Üksikkandidaadina kandideerinud Soosaar kogus riigikogu valimistel 1877, sotside esinumbriks olnud Klooster 680 häält.

Parlamenti ei pääsenud neist kumbki, sotsidest valiti Pärnumaalt riigikogusse Marianne Mikko 2080 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles