Uued riigikogulased seoks pensioni laste arvuga

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Uues riigikogus on enam saadikuid, kelle hinnangul tuleks pensionisüsteemi muuta nii, et pensionite maksmisel arvestataks ka pensionisaaja laste arvu.

Sellise idee poolt oli 44 uut riigikogulast ja vastu 31.

Kui IRLi saadikud olid kõik idee poolt, siis teistes erakondades oli mõlema poole toetajaid. Nii oli Reformierakonnas idee pooldajaid 5 ja vastaseid 19, Keskerakonnas 8 ja 4 ning sotsides 9 ja 8.

«On täiesti ebaõiglane, et vabas Eestis sündinud laste pealt ei maksta emadele pensionilisa. Emapension hindaks emade tööd ning sellel on uuringute järgi ka sündivust positiivselt mõjutav tähendus,» põhjendas enda seisukohta IRLi liige Urmas Reinsalu.

«Pensione tuleb tõsta kõigile pensionäridel ja teha saab seda ainult kokkukogutud maksudest. Ühele grupile samast potist rohkem maksmine tähendab ju teistele sedavõrra vähem maksmist. Ei ole nõus,» põhjendas aga Reformierakonna liige Tõnis Kõiv.

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud valimismasina küsimustikule ei vastanud riigikokku saanutest reformierakondlased Tarmo Leinatamm, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus ja Jüri Jaanson, keskerakondlased Deniss Boroditš, Yana Toom, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Peeter Võsa,  Mihhail Stalnuhhin, Edgar Savisaar, Valeri Korb, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Mihhail Kõlvart ja Kalev Kallo, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder ning sotsid Ivari Padar ja Kalvi Kõva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles