Pentus: ühise eesmärgiga on lihtne vahendites kokku leppida

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised võitnud Reformierakond valis koalitsiooniläbirääkimiste partneriks IRLi.
Riigikogu valimised võitnud Reformierakond valis koalitsiooniläbirääkimiste partneriks IRLi. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna aseesimees Keit Pentus ütles ETV saates «Foorum» tasuta kõrghariduse temaatikat kommenteerides, et kui eesmärk on üks, on lihtne vahendites kokku leppida.

«Reformierakonna jaoks on tähtis see, et me räägiksime sisust. Kui me räägime hariduspoliitikast, siis ühisosa on see, et me mõlemad oleme huvitatud kvaliteetsest haridusest,» sõnas Pentus.

IRLi peasekretär Ken-Marti Vaher lisas, et tasuta kõrghariduse tuum on selles, kuidas kindlustada vähem kindlustatud perede lastele kõrghariduse kättesaadavus ja et ei tekiks olukorda, kus võimekad lapsed jäävad kõrgharidusest rahapuuduse tõttu ilma.

Vaher ütles, et selles ei oleks midagi halba, kui koalitsiooni lepingut arutataks märtsi lõpuni, sest põhjalikkust ei tohi mõttetule kiirustamisele ohvriks tuua.

«IRLi poolt välja pakutud selged põhiideed ehk emapension tasuta kõrgharidus on laua peal ja me arutame. Seisukohad saavad olema üha rohkem ühel tasemel ja ega meil ei ole midagi ette heita ka meie heale koalitsioonipartnerile,» sõnas Vaher ning arvas, et järgmiste nädalate jooksul saadakse ühisele seisukohale.

Pentus rääkis omast kogemusest, et läbirääkimised on siis konstruktiivsemad, kui neid ei peeta meedia vahendusel.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson kiitis läbirääkijaid selle eest, et arutlusele on kutsutud ka erinevad eksperdid. «Kriisi aastatel sai ju öeldud, et ainult Toompeal ei istu kõige targemad inimesed Eestis.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles