Võru mehe kaebus infopuuduse ja rahva vaesuse kohta ei läinud VVKs läbi

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vabariigi valimiskomisjon (VVK) otsustas tänasel koosolekul jätta rahuldamata Võrumaa mehe Ülo Paloveri kaebuse, mille kohaselt tuleks valimised tühistada info kallutatuse, rahva vaesuse ja puuduliku valimisseaduse tõttu.

Palover esitas kirjaliku avalduse Võru maakonna valimiskomisjonile, kus põhjendas valimistulemuste tühistamise vajadust informatsiooni puuduse, kallutatuse ja kuritegelikkusega, samuti ühistranspordi karjuva puudusega maapiirkondades, rahva massilise vaesuse ja puuduliku valimisseadusega, teatab VVK oma pressiteates.

Võru maakonna valimiskomisjon leidis, et kuna Ülo Paloveri pöördumine ei vasta valimisseaduses sätestatud kaebuse mõistele ja kaebusele esitatavatele nõuetele, ei kuulu see läbivaatamisele ja tuleb tagastada. Otsuse kohaselt ei ole pöördumises andmeid ega kirjeldust ühegi valimiskomisjoni otsuse või toimingu kohta, millega oleks riigikogu valimistel seadust rikutud.

VVK nõustus maakonna valimiskomisjoni seisukohaga ja otsustas kaebuse rahuldamata jätta.

VVK jättis rahuldamata ka Vene Erakonna Eestis nimekirjas Ida-Virumaal riigikokku kandideerinud Igor Kukolevi kaebuse. Mees ei ole rahul Ida-Viru maakonna valimiskomisjoni otsusega jätta tema kaebus rahuldamata.

Kaebaja on vaidlustanud Kohtla-Järve linna valimisjaoskonna nr 8 erinevaid toiminguid hääletamistulemuste kindlakstegemisel.  Ida-Viru maakonna valimiskomisjon on nimetatud väiteid kaebaja juuresolekul arutanud ning kaebajale on jaoskonnakomisjoni toimingute tähendust ja vastavust seadusele selgitatud. VVK valimisseaduse rikkumisi ei tuvastanud.

Vastavalt seadusele võib komisjoni otsuse kolme päeva jooksul edasi kaevata riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles