Auto- ja astmelist tulumaksu uued riigikogulased ei kehtestaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasturid peavad USAs turgu loovutama väikeautodele.
Maasturid peavad USAs turgu loovutama väikeautodele. Foto: SCANPIX

Tänavustel valimistel riigikokku jõudnud jätaks kehtestamata nii automaksu kui ka astmelise tulumaksu, kuigi automaksu puhul on võimalikus koalitsioonis inimesi, kes toetaks selle kehtestamist.

Mõlemas küsimuses oli maksudele vastu seisjate osakaal selgelt suurem: automaksu vastu oli 81st vastajast 58 ja astmelise tulumaksu vastu 50 uut saadikut.

Astmelise tulumaksu osas olid jõujooned täiesti selged: IRL ja Reformierakond vastu ning  sotsid ja Keskerakond poolt.

Samas automaksu puhul eristusid oma erakondade teistest liikmetest sots Kalev Kotkas, kes ei pidanud maksu vajalikuks. IRLi ridades arvasid Tõnis Lukas, Annely Akkermann ja Tõnis Palts aga, et maks oleks vajalik. Sama arvas ka Reformierakonna nimekirjas riigikokku saanud Kristiina Ojuland.

Paltsi sõnul võiks automaksu kehtestamine olla märgilise tähtsusega, sest otsest kasulikku mõju on kindlasti raske saada.

«Pigem võiks rohkem toetada elektriautode kasutusele võtmist ja muid keskkonnasõbralikumaid liikumisviise,» selgitas ta.

Postimees.ee ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi koostöös valminud valimismasina küsimustikule ei vastanud riigikokku saanutest reformierakondlased Tarmo Leinatamm, Jaanus Tamkivi, Urve Tiidus ja Jüri Jaanson, keskerakondlased Deniss Boroditš, Yana Toom, Kalle Laanet, Lembit Kaljuvee, Peeter Võsa,  Mihhail Stalnuhhin, Edgar Savisaar, Valeri Korb, Eldar Efendijev, Enn Eesmaa, Inara Luigas, Mihhail Kõlvart ja Kalev Kallo, IRLi kuuluv Helir-Valdor Seeder ning sotsid Ivari Padar ja Kalvi Kõva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles